Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

/, Νέα/Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

«Πλησιάζει η στιγμή που ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα .Ένα όνειρο που γεννιόταν στον καθένα μας βλέποντας το παιδί του να μεγαλώνει» μας είπαν οι γονείς του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ» αναφερόμενοι στην ολοκλήρωση της πρώτης πλήρως οργανωμένης κοινωνικής δομής για τα Άτομα με Νοητική Υστέρηση. Δομή που θα καλύψει πάγιες ανάγκες εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και διαβίωσής τους.

Ο επίμονος και μεγάλος αγώνας του ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια ζώντας τις επιπτώσεις της έλλειψης μιας τέτοιας δομής. Το καλοκαίρι του 2010 αρχίζει η προσπάθεια.  Στις 15 Φεβρουαρίου του 2011 το ΔΣ των «ΜΑΧΗΤΩΝ» αποφασίζει για την υποβολή πρότασης. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους υπογράφεται προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου  με φορέα υλοποίησης τον Δήμο της Πάτρας που ήταν άλλωστε και ο «ιδιοκτήτης» του Κληροδοτήματος  Π. Σταθακόπουλου  και με  φορέα λειτουργίας  τους «ΜΑΧΗΤΕΣ». Το έργο με τη συμβολή του Δήμου και της Περιφέρειας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2013 και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Μετά από τρεις  παρατάσεις το έργο θα παραδοθεί 31 Μαϊου.

Βέβαια όλο αυτό το μεσοδιάστημα της αναμονής ολοκλήρωσης του έργου ο Σύλλογος «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ»  λειτουργεί  Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) Ατόμων με Νοητική Υστέρηση με σκοπό να εκπαιδεύσει και  να προετοιμάσει  τα  άτομα του ΚΔΗΦ  για την εγκατάστασή τους στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ικανοποιώντας έτσι το πρωταρχικό δικαίωμα των ωφελουμένων του Συλλόγου  για ανεξάρτητη διαβίωση.

«Στο νέο μας «σπίτι»  παράλληλα με τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα λειτουργήσει ΚΔΗΦ για άτομα με νοητική υστέρηση  δυναμικότητας 50 ατόμων» εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου Μάρθα Χριστοπούλου.

 

Σκοπός του ΚΔΗΦ είναι:

  • Προώθηση της αυτόνομης υποστηριζόμενης διαβίωσης και δημιουργία νέων ΣΥΔ
  • Ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων με νοητική

υστέρηση  και των οικογενειών τους.

  • Εργοθεραπεία – εφαρμογές εργονομίας.
  • Φυσιοθεραπεία
  • Λογοθεραπεία
  • Φυσική άσκηση και ειδική αγωγή
  • Δημιουργική απασχόληση , ενημέρωση και ψυχαγωγία
  • Θεατρική αγωγή – εικαστικά

 

Ο Σύλλογος «ΜΑΧΗΤΕΣ» δέχεται αιτήσεις ατόμων με νοητική υστέρηση  για συμμετοχή στο ΚΔΗΦ .Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2610620501,  6944431150, 6977714344

*Το παρόν κείμενο είναι της κυρίας Μαρίνας Ριζογιάννη και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πελοπόννησος στις 27/05/2016.

By | 2016-06-10T18:11:33+00:00 10/06/2016|