Σ.Υ.Δ. 2017-12-18T20:11:11+00:00

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ένα Όραμα Ζωής που Γίνεται Πραγματικότητα…

Οι «Μαχητές» ανέλαβαν την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου κτηρίου, στο οποίο θα στεγάζεται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, δυναμικότητας πενήντα (50) ατόμων με νοητική υστέρηση και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας δεκατριών (13) ατόμων συνολικά, (οικοτροφείο εννέα ατόμων και διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων). Η ανέγερση του τετραώροφου κτηρίου γίνεται σε οικόπεδο στη θέση Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα, ιδιοκτησία κληροδοτήματος Π. Σταθακόπουλου, φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πατρέων και φορέας διαχείρισης οι «Μαχητές».
Ένα σημαντικό κοινωνικό απόκτημα της πόλης, σχεδιασμένο να συνδράμει ως αρωγός στην ενίσχυση της αυτονομίας, την ανάπτυξη ατομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, την ψυχοκινητική ωρίμανση και την βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων με νοητική υστέρηση.
Ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μία πολυδύναμη και άρτια οργανωμένη και λειτουργική εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό. Παράλληλα θα εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές.

Σ.Υ.Δ

Η Σ.Υ.Δ. είναι μια σύγχρονη εξοπλισμένη κατοικία αποτελούμενη από άνετους και φιλόξενους χώρους, με σκοπό τη δημιουργική και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση, ακόμα και όταν εκλείψει η γονεϊκή φροντίδα.
Με την βοήθεια κατάλληλου υποστηρικτικού προσωπικού τα άτομα μπορούν να σχεδιάζουν και να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους. Με μεθοδευμένες παρεμβάσεις στους διαμένοντες στοχεύει στην ενίσχυση της αυτονομίας και την κοινωνική επανένταξη, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.