Εθελοντισμός 2017-12-18T20:11:12+00:00

Εθελοντισμός

Αναμφισβήτητα ο εθελοντισμός στις μέρες μας αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες κινητοποιήσεις των μελών της κοινωνίας. Η σημασία του υπερτονίζεται ακόμα περισσότερο σήμερα που η χώρα μας διανύει μία περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Ο ρόλος των «Μαχητών» είναι ιδιαίτερα ενεργός στην κοινωνία της Πάτρας καθώς εκπαιδευτές και επιστημονικό προσωπικό συνεργάζονται άριστα με την εθελοντική ομάδα επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός ότι οι εθελοντές προσφέρουν πολλά στον σύλλογο αλλά και οι εμπειρίες που αυτοί αποκομίζουν αποτελούν σημαντικό εφόδιο για την διαμόρφωση του προσωπικού και επαγγελματικού χαρακτήρα.

Παρακάτω παρατίθενται οι θέσεις τους:

««Παντού ακούγαμε ότι ο εθελοντισμός σε τέτοιου είδους συλλόγους όπως οι «Μαχητές» θέλει δύναμη και κουράγιο. Όταν γίνει όμως κάποιος εθελοντής σε αυτό τον σύλλογο αμέσως καταλαβαίνει ότι ο ίδιος γεμίζει με δύναμη και κουράγιο τόσο γιατί προσφέρει ένα τεράστιο χαμόγελο σε αυτούς τους νέους όσο και γιατί τους βλέπει να αναπτύσσονται και να διαμορφώνονται καθημερινά. Το περιβάλλον είναι πολύ φιλικό και οι εργαζόμενοι εντάσσουν τους εθελοντές ομαλά στο καθημερινό πρόγραμμα. Πλέον όποιος ρωτά για τον σύλλογο αυτό τα λόγια μου είναι “όλη η δύναμη και το κουράγιο βρίσκεται στους «Μαχητές»”. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η οργάνωση και η συνέπεια του συλλόγου σου εξάπτει το ενδιαφέρον και είναι πραγματικά μάθημα ζωής»»
Ράνια, Φοιτήτρια λογοθεραπείας
««Γενικότερα το κλίμα των εθελοντών στους «Μαχητές» είναι ιδιαίτερα θετικό. Υπάρχει ένα κλίμα αλληλεγγύης το οποίο εμπνέεται και από τους ίδιους τους νέους»»
Γιώργος, Φοιτητής Κοινωνικής εργασίας
««Η επαφή μου με τους νέους με έμαθε να χαίρομαι την κάθε στιγμή. Η κάθε μέρα στους «Μαχητές» ήταν γεμάτη χαμόγελα, χαρούμενες φωνές και τραγούδια. Οι νέοι αυτοί αξίζουν τον θαυμασμό όλων μας γιατί εκτός από την δύναμη που έχουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους μας αποδεικνύουν μέσα από τις δραστηριότητες των «Μαχητών» ότι από τα πιο απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν όμορφα πράγματα, να διασκεδάσουν και να παρασύρουν και μας στο δικό τους κόσμο. Για όλα αυτά νιώθω πολύ τυχερή που συμμετέχω σε αυτή την ομάδα και ευχαριστώ όσους μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία!»»
Ιφιγένεια, Φοιτήτρια λογοθεραπείας
««Όσο δεν ήξερα νόμιζα ότι πρόκειται για ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στο πρόβλημα τους. Όσο τους γνωρίζω συνειδητοποιώ ότι έχουν απίστευτα πολλά να σου δώσουν και είναι ικανοί να κάνουν πράγματα όπως κι εγώ. Έρχεσαι για να βοηθήσεις και στο τέλος αυτοί βοηθούν εσένα. Και το σίγουρο είναι πως τα χαμόγελα τους δεν σε αφήνουν να τους αφήσεις»»
Κατερίνα, Φοιτήτρια λογοθεραπείας