/, Νέα/Δελτίο Τύπου – Εγκαίνια

Δελτίο Τύπου – Εγκαίνια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 τελέσθησαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου των ΜΑΧΗΤΩΝ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερμίου και Αρακύνθου, στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Πατρέων. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των φίλων και συνεργατών που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αν και η ξενάγηση στους  χώρους του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔ-ΗΦ ) ήταν περιορισμένη λόγω εφαρμογής των αναγκαίων πρωτοκόλλων προστασίας από τον COVID-19.

Το παρόν έδωσε εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών τελώντας τα εγκαίνια.

Την τελετή προλόγισε η Προέδρος των «Μαχητών» κυρία Μάρθα Χριστοπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας των «Μαχητών» και του οράματος των γονέων και μελών του Συλλόγου.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές Αχαΐας κύριοι Ιάσων Φωτήλας και Κώστας Μάρκου, ο Δήμαρχος Πατρέων και Πρόεδρος του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος κύριος Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Χαράλαμπος Μπονάνος, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων κύριος Ανδρέας Φούρας, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κύριος Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κύριος Κωσταντίνος Γιαννόπουλος. Η ψυχολόγος και υπεύθυνη προγράμματος κυρία Ξένια Τσαλπατούρου παρουσίασε τις δράσεις και υπηρεσίες που υλοποιούνται στο ΚΔ-ΗΦ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος κυρία Μαρία Κούκουρα και κύριος Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων κύριος Αντώνης Χαροκόπος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κύριος Γεώργιος Αγγελακόπουλος, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κύριος Νίκος Νικολόπουλος, η Πρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν. Πατρών» κυρία Ιουλία Συροκώστα, η πολιτευτής κυρία Ευσταθία Γιαννιά και εκπρόσωποι της βουλευτού Αχαΐας κυρίας Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Πρόεδροι και εκπρόσωποι ομοειδών φορέων, τοπικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, του Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας (ΜΙΤΟΣ), του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», του Συλλόγου για τη Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ, της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), των εθελοντών «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ», της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρέων, του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», του Ομίλου «Inner Wheel Πάτρας Βορρά – Ρίου και Inner Wheel Europea», του Συλλόγου ΠΡΟΤΑΣΗ, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, του Τμήματος Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών, του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Πάτρας,

Με το παρόν Δελτίο Τύπου η Πρόεδρος των ΜΑΧΗΤΩΝ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Σπυριδούλα Αλεξοπούλου – Μπαλοπούλου, Γεωργία Ασημακοπούλου, Βασιλική Διδάχου, Χριστίνα Πανίτσα – Φωτοπούλου, Γεώργιος Μουστρής και Θεοκλής Μπατζής θερμά ευχαριστούμε όλους τους σταθερούς συμπαραστάτες και χορηγούς που στέκονται αρωγοί στο έργο μας, τις εταιρείες ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε., την «Λουξ» Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, την MED FRIGO A.E, τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ Α.Ε,  τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

Ένα θερμό ευχαριστώ οφείλουμε σε ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα, ιδιαιτέρως στην κυρία Μαρίνα Ριζογιάννη από την εφημερίδα Πελοπόννησος,  τον κύριο Κώστα Καραγιάννη από την διαφημιστική εταιρεία Emphasis, την κυρία Γαλάτεια Παπαγεωργίου από την εταιρεία PAPERLAND EUROPE SA, τον κύριο Τάκη Σμυρίλιο από την εταιρεία Hit Factory.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα ζαχαροπλαστεία Grande Mylonas και Λοτσάρης για την προσφορά γλυκισμάτων – κερασμάτων για τις ανάγκες της εκδήλωσης.  

Πάντα στο πλευρό μας είναι οι Εθελοντές του Δήμου, Ομάδα «Ε», με προϊστάμενο τον κύριο Θόδωρο Μπαλάσκα και το τμήμα Νοσηλευτριών του Σώματος Ερυθρού Σταυρού, με προϊσταμένη την κυρία Μαρία Σύρακα, που για μια ακόμα φορά πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους στην εκδήλωση εγκαινίων.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και αυτήν την φορά και μας ευχηθήκατε μέσα από την καρδιά σας!

By | 2021-10-25T18:33:28+00:00 25/10/2021|